FOBIS® Snijzaal

Met FOBIS® Snijzaal krijgt u een gedetailleerd inzicht in uw uitbeen rendementen. Met onze oplossing wordt uw snijzaal geautomatiseerd en krijgen de medewerkers middels schermen aan de lijn direct te zien hoe het onderdeel versneden moet worden. Van te voren wordt op kantoor bepaald hoe de verschillende kwaliteiten het beste versneden kunnen worden. Dit gebeurt op basis van openstaande verkooporders en aanwezige voorraden. Er wordt een zo optimaal mogelijk uitsnijplanning bepaald door FOBIS®.

Als eenmaal de planning is gemaakt kan (eventueel met behulp van FOBIS® Sorteer) de baan worden gestart. De onderdelen met been worden door de afsteekstraat aangeboden, hangend voorbewerkt, op pacebonelijnen eerst uitgebeend en daarna gekant, optioneel gevliesd, gevacumeerd en in doos verpakt. Aan het begin van het traject hebben de onderdelen met been vanuit de afsteekstraat het I&R label vanuit de slachtlijn, aan het eind van het traject heeft elke vacuumverpakking met hoofdproduct een I&R label, heeft elke doos een uniek dooslabel, en weet het systeem welke I&R nummers zich in welke doos bevinden. U heeft dus een sluitende tracering per doos zonder extra veel werk!

Buiten het feit dat u de meest optimale versnijding krijgt van uw kwaliteiten heeft u ook een sluitende tracering. Het systeem weet dus precies welk I&R nummer in welke dozen beland is!

Korte werkwijze:
Bij de aanvang van de lijn wordt het onderdeel gescand en gewogen. Vervolgens wordt het onderdeel in een afgebakende positie op de band geplaatst. Het systeem houdt precies bij  op welke positie van de band welk onderdeel (inclusief I&R) ligt. Tijdens de verschillende bewerkingen in de lijn blijven alle technische delen binnen de afgebakende positie op de band. Aan het eind van de lijn worden de verschillende technische delen van één I&R per stuk gewogen en gelabeld. Het label wordt op het naakte product bevestigd. Tijdens de registratie geeft het systeem aan in welke krat het gelabelde product moet worden geplaatst. Tijdens het gehele proces worden op IP69 touchscreen terminals aan de lopende band, middels foto’s aan de gebruiker, getoond welke snit er gewenst is.

Meer weten over FOBIS® Snijzaal?

Neem contact met ons op