René Bosman is al ruim 12,5 jaar een onmisbare schakel bij de RBK Group

Deze week vieren we een bijzondere mijlpaal binnen de RBK Group: ConsultingEngineer René Bosman is 12,5 jaar in dienst! Een mooi moment om terug te blikken op zijn indrukwekkende carrière en om René in het zonnetje te zetten.

Het begin van een mooie loopbaan

René’s reis bij RBK begon eigenlijk al in 1996, toen hij voor het eerst bij RBK kwam werken als #koeltechnicus. Daarvoor werkte René bij een koelinstallatiebedrijf, waar hij samenwerkte met het RBK-team en oprichter Hans Kortenbach. Tussen 2003 en 2012 nam René een uitstapje naar de branche waar het voor hem allemaal begon: “Ik begon mijn carrière als machinist in de scheepvaart en in 2003 besloot ik hiernaar terug te keren.’’

In 2012 kwam René weer terug bij RBK. “Ik werd gebeld door ❄️❄️ Theo Vliek ❄️❄️ met de vraag of ik even kon komen praten. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan en dat gaat ook niet meer gebeuren,” zegt René met een glimlach.

 

Onvergetelijke Projecten

Wanneer we René vragen naar zijn meest memorabele project, komt het project van de Van Loon Group in Son meteen naar voren. “Toen ik nog niet zo lang terug was bij RBK, werkten we aan het project voor van Loon in Son. Dit was ons eerste volledige #gasloze project en het was een geweldige uitdaging. Als koeltechnicus was het aan mij de taak om de restwarmte van de koelingen te gebruiken voor de verwarming van het hele pand. ‘’Het was een enorme puzzel, maar dat maakt het juist zo leuk”

Dit project was baanbrekend en werd in 2016 afgerond, ver voordat gasloze systemen de norm werden. René heeft sindsdien vele projecten uitgevoerd waarbij innovatieve, kostenefficiënte en gasloze oplossingen centraal staan.

De kracht van vrijheid en variatie

Een van de redenen dat René zo lang bij RBK werkt is de vrijheid die hij ervaart in zijn werk. “Uiteraard moet je voldoen aan de verwachtingen en zorgen dat je werk voor mekaar komt, maar verder heb je heel weinig beperkingen” legt René uit. De variatie in projecten is een andere grote plus. “Het ene moment werk je aan een slachthuis, dan weer aan een distributiecentrum en nu bijvoorbeeld veel aan bakkerijen. Elk project is anders en je verdiept je echt in de processen van de klanten.”

Daarnaast speelt de werksfeer en de collegialiteit een grote rol. “Leuke collega’s zijn uiteraard ook belangrijk. Het is een hele gezellige club,” voegt René toe.


We zijn ontzettend trots op René en zijn bijdrage aan de RBK Group. Zijn inzet en collegialiteit maken hem een onmisbare schakel in ons team. We kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking!

René, bedankt!