Nieuwbouw Van Loon

Op de locatie van de voormalige slachterij Ballering te Son herrijst dit jaar een hypermodern vleesverwerkingsbedrijf, in de vorm van de 26.000 m2 grote nieuwbouw van Van Loon Vlees. Voor het ontwerp en de begeleiding heeft Van Loon de RBK Group in de arm genomen.

Van Loon Vlees heeft bij de nieuwbouw in Son bewust de keuze gemaakt om de nieuwe productielocatie te laten ontwerpen door een ingenieursbureau dat over grote ervaring en expertise in de voedingsmiddelenindustrie beschikt. Vooral de integrale aanpak voor alle disciplines, zoals productielogistiek, gebouw en gebouwgebonden installaties, alsmede het gebruik van duurzame en energiezuinige technieken hebben hierbij een hoofdrol gespeeld.

Duurzaamheid

Van Loon Vlees is zich als bedrijf bewust van haar maatschappelijke rol, en wil in die hoedanigheid een substantiële bijdrage leveren aan duurzaamheid. Van Loon doet dit o.a. door productieprocessen milieuvriendelijk en energie-efficiënt in te richten, door bij te dragen aan dierenwelzijn, maar ook door medewerkers de best mogelijke arbeidsomstandigheden te bieden. Zij doen dit graag op zijn ‘Van Loons’. Van Loon praat er niet alleen over, maar onderneemt ook werkelijk actie.