De RBK methodiek

Onze integrale aanpak draagt zorg voor beheersbare projecten in tijd, geld en kwaliteit!

RBK heeft een eigen ontwerpmethodiek ontwikkeld, waarbij het project wordt gestart met het uitgebreid doorrekenen van de complete goederenstroom. Per artikel wordt o.a. in kaart gebracht welke processtappen worden doorlopen, bij welk volume, welke (ruimte-)relaties er zijn en welke afdelingen er bij de productie betrokken zijn. Met behulp van de RBK methodiek wordt een rekenmodel gecreëerd, op basis waarvan het logistieke en aansluitend het bouwkundige ontwerp aan de hand van relatieschema’s tot stand komt. Met het uitgebreide rekenmodel ter beschikking kan de opdrachtgever samen met RBK op artikelniveau de verschillende groeiscenario’s doorrekenen, om na te gaan welke consequenties dit heeft voor de logistiek en het gebouwontwerp, en op deze manier weloverwogen keuzes maken.

Een succesvol bouwproject volgens de RBK methodiek begint bij een diepgaande analyse van de productieprocessen, waarbij de essentie van het bedrijf wordt doorgrond. Met deze methodiek ontstaat allereerst een rekenmodel, nog voordat er überhaupt lijnen op papier worden gezet. Het gewenste productieproces in combinatie met de volumestromen zijn de basis van het ontwerp. Doordat hier een rekenmodel aan ten grondslag ligt, kunnen logistieke keuzes, vrije gedachtegangen maar ook ‘het gevoel’ van de opdrachtgever worden onderbouwd met harde feiten.

 

 

De kracht van de RBK methodiek zit in de integrale aanpak. Naast de uitgebreide kennis van productieprocessen, beschikt RBK over specialisten met uitgebreide ervaring op het gebied van bouw en infrastructuur, gebouw gebonden installaties en milieu gerelateerde zaken. Doordat alle kennis onder één dak aanwezig is, en alle facetten van een project kunnen worden gedekt, is RBK uw ‘one stop shop’ voor al uw nieuwbouw- en verbouwprojecten.

RBK heeft hiervoor de volgende specialismen in huis:

  • Masterplanning & Logistiek
  • Gebouw & Infrastructuur
  • Koudetechniek
  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek
  • Milieu

Wilt u meer weten over de RBK Methodiek en wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur dan een mail naar  info@rbk.nl, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Natuurlijk kunt u ons ook direct benaderen op telefoonnummer +31 (0)570680100.