In gesprek met Janet Luten: een kijkje bij de ERP-consultants van de RBK Group

Als ERP-consultant bij de RBK Group ben je verantwoordelijk voor het implementeren van de ERP- en/of MES-software bij klanten afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie. Dit omvat de automatisering van productie- en bedrijfsprocessen bij nieuwe klanten en het meedenken bij en realiseren van verbeteringen bij huidige klanten. Vandaag vertelt Janet Luten, een van onze gewaardeerde ERP-consultants meer over haar werk en wat de RBK Group zo uniek maakt.

Janet, Sinds wanneer ben je bij RBK werkzaam en in welke functie?

Ik maak nu al een jaar en twee maanden deel uit van het RBK-team in de rol van ERP-consultant. Mijn interesse in systemen ontstond tijdens mijn vorige baan, waar ik op de kwaliteitsafdeling werkte. Ik had hier al ervaring opgedaan met artikelbeheer, kwaliteitsvragen en receptuurbeheer. Toen begon het balletje te rollen en kwam ik de RBK Group tegen, waar een vacature voor consultant open stond. Sindsdien werk ik met veel plezier in het team van consultants.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

Het implementeren van software bij onze klanten is een uitdagende en gevarieerde taak. We begeleiden hen bij elke stap, van projecten waarbij onze software FOBIS® volledig moet worden toegepast tot het bieden ondersteuning uitvoeren van updates. We denken mee en bieden onze klanten constant oplossingen die hun processen vereenvoudigen en efficiënter maken. Het leuke hiervan is dat onze software FOBIS® zo uitgebreid is dat geen enkel project hetzelfde is. Iedere klant heeft andere behoeften en vraagt andere functionaliteiten van onze software. Op papier doen we allemaal hetzelfde als consultant, maar de diverse behoeften van de klanten laten zien dat geen enkele dag en geen enkel project hetzelfde is.

Wat is jouw favoriete project?

Mijn favoriete project tot nu toe is de implementatie bij Westfort Vleesproducten. Dit was ook mijn eerste grote project. Samen met mijn collega’s, die met name de fijne technische kneepjes beheersten en ik met mijn hands-on ervaring van de werkvloer, hebben we dit geweldige project van A tot Z opgezet en draait FOBIS® hier nu op volle toeren.

Hoe draag je bij aan het succes van je team, RBK en de tevredenheid van onze klanten?

Met mijn praktische ervaring vanaf de productievloer kan ik me goed inleven in de behoeften van onze klanten. Dit helpt me ook bij het analyseren en implementeren van de software. Ik kan me als geen ander verplaatsen in de mensen op de werkvloer, die onze software dagelijks zullen gaan gebruiken. Als consultants werken we non-stop met FOBIS®, waardoor het gebruik voor ons logisch is. Het is routine, maar voor de gebruikers (nog) niet. Door verbinding te leggen, zorg ik ervoor dat onze software-oplossingen echt aansluiten bij hun behoeften en processen en optimaal worden geïmplementeerd.

Wat waardeer je het meest aan de RBK Group?

Zelf hecht ik veel waarde aan een hecht team met collega’s die voor elkaar klaar staan en dat is bij RBK zeker het geval. RBK biedt niet alleen een hecht team en een ondersteunende werkomgeving, maar ook ruimte voor persoonlijke groei en creativiteit. Als je op zoek bent naar een dynamische omgeving waar jouw ideeën worden gewaardeerd, dan is RBK de plek voor jou!


Janet, bedankt voor jouw waardevolle bijdrage aan ons team en aan de successen van de RBK Group. Als je het leuk vindt om diverse klantrelaties op te bouwen en te onderhouden, en je het een uitdaging vindt om software inhoudelijk te testen, naar wens van de klant aan te passen en bij de klant te implementeren, dan is dit een baan voor jou. Ons team versterken? Bekijk hier al onze vacatures: Vacatures – RBK