Klant beschrijving
Ekro is onderdeel van de VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees. Ekro slacht en verwerkt ruim 400.000 kalveren per jaar en is de grootste kalfsvleesproducent ter wereld. Klanten van Ekro zijn retailers, producenten van voedingsmiddelen en foodservice.
Wens van de klant
Vergroten en verbouwen van het bestaande bedrijfsgebouw en het vervangen en herzien van de bestaande koudeinstallaties.
Project omschrijving
In 2009 is Ekro samen met RBK een onderzoek gestart om het koelen en verpakken van bijproducten opnieuw te organiseren, met als doelen de verbetering van de productkwaliteit en houdbaarheid, en een betere logistieke afhandeling. Dit heeft geresulteerd in de realisatie in 2011-2012 van een uitbreiding van het bestaande gebouw met een nieuwe afdeling, specifiek gericht op verwerking en verwaarding van bijproducten. Tegelijk met deze nieuwbouw zijn meerdere bouw- en verbouwwerkzaamheden uitgevoerd in en om het bestaande gebouw:
- Verbouwing van diverse bedrijfsruimten, technische ruimten en opslagruimten
- Nieuwbouw van holdercellen
- Aanpassingen in de bestaande koude installatie (waaronder de vervanging en vergroting van de bestaande condensor)
RBK Food Projects heeft voor dit project de volgende werkzaamheden verricht:
- Projectmanagement
- Onderzoek productieprocessen
- Ontwerp productielogistiek en productietechniek
- Masterplanning
- Gebouwontwerp en architectuur
- Ontwerp koude technische, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties
- Bestek en aanbesteding gebouw en installaties
- Vergunningsaanvraag bouw en milieu
- Bouwdirectievoering en budgetbewaking
- Oplevering en nazorg