Zwanenberg Oss kiest voor FOBIS® ERP van RBK Group

Na de overname van de Unilever fabriek in Oss door Zwanenberg Food Group, was er behoefte aan nieuwe automatisering. Het huidige systeem van Unilever dient op korte termijn vervangen te worden. Door de goede ervaringen op de andere vestigingen met het automatiseringssysteem FOBIS® en de snelle implementatie methodiek van RBK Group viel de keuze al snel hierop.

Na een korte inventarisatie is er twee weken na de overname al begonnen met het project. Het doel van het project is een volledige productieautomatisering waarbij de tracking en tracing volledig gewaarborgd wordt en waar, met inzet van de nieuwe lijnbeheermodule, er optimaal gestuurd kan worden op rendement en kosten.

Begin februari maakte Zwanenberg Food Group bekend dat haar overname van de productiefaciliteit van Unilever in Oss is afgerond. Zwanenberg gaat soepen en sauzen produceren voor Unilever, onder andere voor de merken Unox en Bertolli. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever. Unilever blijft tevens verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de merken. De productielocatie in Oss wordt de grootste in het ZFG-netwerk.

 Over Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen. Zwanenberg behoort tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven, specialiteiten en snacks. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Daarnaast produceert Zwanenberg soepen, sauzen en vegetarische producten. Zwanenberg beschikt over tien productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.