Direct inzicht en invloed op uw rendement?

In de afgelopen jaren heeft RBK een belangrijke verschuiving geconstateerd in het managen van klanten en organisaties. Klanten worden kritischer, prijzen en levertijden staan onder druk, kwaliteit moet gegarandeerd zijn, men dient vernieuwend te zijn, medewerkers zijn kritischer, de invloeden van overheden worden sterker, etc. etc. Er wordt van u verwacht dat u in control bent en dat u op het juiste moment beschikt over de juiste informatie. Informatievoorziening richting klanten, de eigen organisatie en leveranciers worden in toenemende mate belangrijker en kritieker.

Actueel inzicht

Wat is de voortgang van de productieopdrachten, hoe hoog is het rendement uit uw grondstoffen en komt dit overeen met de normen die u gesteld heeft? Waar in het productieproces wordt onnodig verspild, waar ontstaan bottlenecks? Wat is de give away, wordt er geleverd conform de norm, wat is de leveringsbetrouwbaarheid?

Rendementsbepalende en controlerende processen managen

Vandaag de dag is het voor organisaties niet alleen van belang inzicht te hebben in de status van haar rendementsbepalende processen maar ook in haar rendementscontrolerende processen. Dit betekent ten eerste dat er een duidelijk beeld aanwezig dient te zijn in wat de rendementsbepalende processen binnen de organisatie zijn. Ten tweede moet duidelijk zijn hoe deze processen gemanaged worden en welke output zij genereren.

“Geen grote investeringen of desinvesteringen”

Om dit inzichtelijk te maken hebben we het beste van twee werelden samengebracht in een leveranciersonafhankelijk modulair zelf samen te stellen Cockpit. Goederenstroomregistratie, lijnbeheersing en procesgegevens over de gehele keten zijn samen ondergebracht in deze unieke Cockpit, om u te helpen nog meer ‘in control’ te komen over uw productie en de rendementen die u realiseert. Omdat de Cockpit u voorziet van de actuele status, bent u ook in staat om direct bij te sturen wanneer dat nodig is. Uw organisatie staat centraal, de Cockpit is volledig te in te richten naar uw omgeving.

Onze werkwijze: 4 stappenplan

Het uitgangspunt voor de Cockpit is dat uw organisatie en uw KPI’s centraal staan.

Stap 1: KPI’s definiëren

Om er voor te zorgen dat uw cockpit ook de juiste informatie toont, stemmen wij voor de inrichting van uw cockpit samen met u uw KPI’s en de samenstelling van uw KPI’s af.

Stap 2: Quickscan

Aansluitend voeren we een quickscan uit om te bepalen waar we de juiste data vandaan moeten halen.

Stap 3: Pilot

Aansluitend toetsen we of de vooraf gedefinieerde KPI’s en diens samenstelling, overeenkomen met de praktijk. Op deze wijze zorgen we voor een waterdicht en integere weergave van het rendement uit uw productieomgeving.

Stap 4: Cockpit in productie

Wanneer wij het er samen over eens zijn dat de pilot geslaagd is (en de juiste data wordt weergegeven) wordt de Cockpit in uw productieomgeving geïmplementeerd.

De Cockpit past zich in feite aan aan uw processen en normen, waardoor de continuïteit van uw productie volledig blijft gewaarborgd. Dit betekent dat er geen onnodige afschrijvingen plaats hoeven te vinden of onnodige investeringen gedaan moeten worden.

Wenst u graag meer te weten over wat RBK voor u kan betekenen laat dan een contactverzoek achter op onze contactpagina of stuur een bericht naar info@rbk.nl, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Natuurlijk kunt u ons ook direct benaderen met uw vraag op telefoonnummer +31 (0)570 – 680100.