Warehousemanagement (WMS) in de foodindustrie: complex maar noodzakelijk!

U kent ongetwijfeld de uitdagingen van de foodsector: steeds hogere eisen aan producten en bijbehorende informatie. Uw klanten vinden korte leadtimes vanzelfsprekend. Uw assortiment wordt steeds omvangrijker, ook door de verscheidenheid aan presentatievormen. Fouten kunt en wilt u zich niet permitteren, terwijl het tempo steeds hoger wordt. Daarbij wilt u uw voorraad zo laag mogelijk houden van zowel uw gereedproduct als uw grond- en hulpstoffen.

Wat u nodig heeft is op elk moment van de dag een actueel inzicht in de voorraad van zowel uw grondstoffen, halffabricaten als eindproducten en 100% betrouwbaarheid van ontvangst, in- en uitslag, orderpick en distributie. Dat bepaalt immers de waardering door uw klanten en/ of leveranciers en is daarmee bepalend voor uw succes. FOBIS® WMS helpt daarbij, aangezien het ontwikkeld is met een visie die is ontstaan door jarenlange specialistische ervaring in de foodbranche.

Warehousemanagement: met FOBIS® verdwijnt de complexiteit

Met FOBIS® WMS heeft u een systeem voor voorraadbeheer en orderpick dat voorziet in:

  • Inzicht in de voorraad: op elk moment van de dag een precies beeld van uw grond- en hulpstoffen en de producten die ter beschikking zijn van uw klant, compleet met THT en palletinformatie. Dit voorkomt verlies door verlopen van THT en maakt een optimaal voorraadniveau mogelijk
  • Een orderpicksysteem dat zich baseert op het FEFO-principe, waardoor altijd het juiste product bij de juiste klant terecht komt
  • Integrale kwaliteitsregistraties
  • Geborgde tracking en tracing
  • Geen gezoek waar wat staat
  • Etikettering die vrij definieerbaar is, maar vanzelfsprekend ook de SSCC bevat
  • EDI-faciliteiten, waarmee DESADV berichten verstuurd kunnen worden en RECADV kunnen worden verwerkt maar ook EDI orders verstuurd kunnen worden naar uw leveranciers
  • Ook geschikt voor VMI

Warehousemanagement met FOBIS® WMS: een volwassen informatiesysteem!

Wij zijn nog niet tevreden als uw operaties vlekkeloos lopen. Vanuit onze ervaring weten we dat optimalisatie uw constante drijfveer is. Daarom biedt FOBIS® WMS ook managementinformatie aan over bijvoorbeeld de omloopsnelheid van de voorraad, de effectiviteit van het picken en verladen en over de mogelijkheden om looproutes te optimaliseren. Ook managementinformatie over de kwaliteit van aanleveren door uw leveranciers zijn bepalend voor de efficiëntie van bijvoorbeeld uw productieproces.

Warehousemanagement met FOBIS® WMS: dè stap naar grote klanttevredenheid!

Neem contact op met ons. Wij willen u graag live laten zien wat we bedoelen. We kunnen dan de pickprocessen met scanning, ook op heftruck¬terminals laten zien. Wij zijn eraan gewend om onze systemen in uw omgeving in te passen. Koppelingen met bestaande ERP-systemen horen daarbij. Kortom, u zet een stap voorwaarts en verhoogt uw concurrentiestap.

Wenst u graag meer te weten over wat RBK voor u kan betekenen laat dan een contactverzoek achter op onze contactpagina of stuur een bericht naar info@rbk.nl, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Natuurlijk kunt u ons ook direct benaderen met uw vraag op telefoonnummer +31 (0)570 – 680100.