RBK gaat naar Afrika!

Na een recentelijk succesvol afgerond businessplan hebben wij onlangs opdracht gekregen voor het design & engineering van een uitbenerij en vleesverwerkende fabriek voor runderen in Noord-Oost-Afrika. De werkzaamheden omvatten het ontwerp voor de herinrichting van een bestaand gebouw tot volwaardig vleesverwerkingsbedrijf. De uitbenerij zal naar verwachting voor het einde van 2017 volledig operationeel zijn.

RBK Group heeft de afgelopen jaren, in samenwerking met Lineco BV, business plannen in Afrika opgesteld en heeft momenteel verschillende projecten in uitvoering voor de design & engineering van slachthuizen en vleesverwerkende bedrijven in Afrika.

Het is duidelijk dat Afrika een opkomende markt is waar veel gebeurt. We zien een groeiende behoefte van investeerders naar het opzetten van complete ketens in de voedingsmiddelenindustrie. De vraag naar bankable business plannen en de behoefte voor de design & engineering van voedingsmiddelenproductiebedrijven volgens de Europese normen is groeiende. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als verbouwprojecten.