Ontvangst en voorraadbeheer met FOBIS®

BACU is een brood en banketbakkerij in Uden. BACU is onderdeel van de Bake 5 Group, (samenwerking tussen 12 zelfstandige industriële bakkerijen). Al meer dan 110 jaar staat de familie Aldenhuijsen garant voor de beste kwaliteit brood. Elke dag van de week komt een breed assortiment groot- en kleinbrood vers uit de oven. Daarnaast wordt ook elke dag vers banket gemaakt. Van heerlijke vlaaien tot ambachtelijke tompoucen, alles vers gemaakt van de beste grondstoffen. Door de toepassing van de meest moderne technieken worden de producten op uiterst efficiënte manier en met een constante kwaliteit geproduceerd. BACU werkt constant aan het verbeteren van haar processen. Op dit moment wordt het ontvangstproces en voorraadbeheer van grond- en hulpstoffen verder geoptimaliseerd.

BACU heeft RBK gevraagd om met behulp van het informatiesysteem FOBIS, van RBK, deze processen te ondersteunen op basis van de hoge eisen die BACU stelt. Met FOBIS® worden de bestellingen geplaatst, het ontvangstproces gecontroleerd, de kwaliteitscontroles vastgelegd en de tracering geborgd. Ook het voorraadbeheer van de grondstoffen wordt met FOBIS®optimaal verzorgd. Er is een realtime betrouwbaar inzicht in de voorraad en voorraadlocaties. De registraties zijn op eenvoudige wijze gecontroleerd uit te voeren.

De komende tijd wordt het systeem geïmplementeerd bij BACU. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Wilbrink.