Jacques de Lange in dienst bij Crest*Cool!

Per 1 september is Jacques de Lange als Meat-technologist/Consultant in dienst getreden bij Crest*Cool Concepts, onderdeel van de RBK Group.

Jacques heeft na zijn SVO-opleiding, de opleiding vleestechnologie gevolgd bij de Staatliche Fachschule für Lebensmitteltechnik (Kulmbach) in Duitsland. De afgelopen 9 jaar was hij werkzaam als projectmanager bij Ekro in Apeldoorn. Zijn werkzaamheden bij Ekro omvatten hoofdzakelijk ontwerp, werkvoorbereiding, coördinatie en realisatie van integrale productiegerichte projecten en het doorvoeren van procesoptimalisaties.

Crest*Cool levert een unieke spraytechnologie voor toepassing bij het koelen van vlees. Samen met een uitgebreid meet- en regelsysteem wordt op een unieke wijze zéér fijne, geladen vochtdruppeltjes aangebracht op het karkas. Het vocht hecht daarbij veel beter aan het karkas waardoor o.a. de vochtbalans verbetert en het koelproces sneller en efficiënter verloopt, met als resultaat een betere vleeskwaliteit en minder gewichtsverlies. Deze nieuwe technologie maakt het nodig dat het koelproces op orde is. Crest*Cool heeft daartoe een QuickScan- en Diagnosemethode ontwikkeld, waarbij eventuele knelpunten in het koelproces geïdentificeerd en opgelost kunnen worden.

Met Jacques vlees technologische kennis en praktijkervaring hebben wij er alle vertrouwen in dat we met Crest* Cool een succesvolle toekomst tegemoet gaat.