Logistiek Consultant

Wij zijn op zoek naar een Logistiek Consultant! Heb jij o.a. uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij?
De RBK Group, gevestigd te Deventer, is gespecialiseerd in het ontwerpen, automatiseren en bouwen van productiebedrijven in de voedingsmiddelenbranche. Met haar drie werkmaatschappijen Food Projects, Milieu Advies en Automatisering biedt de RBK Group totaaloplossingen die bijdragen aan het versterken van de concurrentiekracht van bedrijven in de voedingsmiddelenmarkt.

Ter uitbreiding van onze afdeling Masterplanning, zijn wij op zoek naar een:

Logistiek Consultant (40 uur per week)

Functieomschrijving Logistiek Consultant
In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor het creëren van masterplannen bij voedingsmiddelenbedrijven in binnen- en buitenland, met de focus op het productieproces en de bouw van de fabriek.

Als Logistiek Consultant begeleid je onze klanten met het vormgeven van hun fabriek voor de toekomst. Dit doe je aan de hand van een gericht advies. Hiervoor moet je allereerst goed kunnen luisteren naar de klant. Zo stel je hun problemen vast en met jouw logistieke kennis kom jij vervolgens met de ideale oplossing. Deze weet jij duidelijk te verwoorden om zo de klant enthousiast te maken over jouw idee.

Onze klanten zijn voornamelijk in Nederland gevestigd, maar steeds meer buitenlandse bedrijven weten onze kennis ook te vinden. Heb je internationale ambities? Dan krijg je bij RBK de kans het internationale avontuur aan te gaan!

Hoe ziet zo’n masterplantraject eruit?
Het schrijven en tekenen van een masterplan begint met het vaststellen van de uitgangspunten en het beschrijven van de huidige situatie. Dit is de ‘nulmeting’.

We maken een proces- en een data-analyse van het productieproces en op basis daarvan een flowschema. We rekenen diverse toekomstscenario’s door en stellen de samenhang vast tussen onder andere productgroepen, grondstoffen, machinecapaciteit, productdragers en opslagcapaciteit. Aan de hand van de berekeningen stellen we een ‘ideaalplan’ waarin we zichtbaar maken hoe de ideale productielocatie eruit zal kunnen zien.

Op basis daarvan maken we een inschatting van de investering en rekenen de effecten op de exploitatie door en aan de hand van de voor- en nadelen en de kostenschatting kan de klant de meest optimale oplossing kiezen.

Over welke kwalificaties beschik jij?

  • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur Bedrijfskunde, Logistiek en Economie, Food en Business;
  • Affiniteit met de voedingsmiddelenindustrie is een pré of bereidheid tot het volgen van branche specifieke opleidingen;
  • Goede Excel ervaringen;
  • Goede spreek- en schrijfvaardigheid van de Engelse en Duitse taal;
  • Zowel goed zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Nauwkeurigheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Accuraat, gestructureerd en pragmatisch;
  • Bereid om te reizen voor (internationale-) projecten.

Wat bieden wij jou?
Naast een allround en afwisselende functie binnen een no-nonsense bedrijfscultuur, bieden we jou een informele werkomgeving waarin teamwork belangrijk is. Ook bieden wij uitstekende opleidings- en doorgroeimogelijkheden en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat bieden wij jou?
Denk jij te passen in bovenstaande beschrijving? Dan maken we graag kennis met jou! Stuur je CV met begeleidend schrijven naar Marjolein Spijkerboer (email: mspijkerboer@rbk.nl). Voor vragen over de procedure kun je ook contact met haar opnemen (telefoon: 0570-680100).

We kijken uit naar je sollicitatie!

Acquisitie ten aanzien van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug

Meer weten over de vacature Logistiek Consultant?

Neem contact met ons op