Structureel uw planning halen?

RBK geeft inzicht in uw bottlenecks en komt met oplossingen

Uitbreiden productie?

Wij ontzorgen u

Duurzamer produceren in het huidige pand?

Wij hebben de oplossing

Efficiënter produceren door slimme inzet van automatisering

Onze medewerkers beschikken over brede vakkennis

Produceren tegen een zo laag mogelijke kostprijs?

Wij richten uw bedrijf in op de meest efficiënte manier

Interne transportkosten verlagen?

RBK komt met een passende logistieke oplossing

Tot 35% besparen op energie!

Wij hebben het bewijs dat het kan

Een nieuwe fabriek bouwen?

Wij helpen u tegen de laagste kostprijs te kunnen produceren

Slider

FOPRO ® Transportbesturing

De transportbesturingen van RBK vinden hun oorsprong in de slachthuistechniek. Voor het transporteren van de karkassen of karkasdelen van varkens, runderen of schapen heeft RBK verschillende technieken beschikbaar die kunnen worden ingezet  afhankelijk zijn van het te transporteren product of functie. Deze kunnen we onderverdelen in de volgende groepen:

Conveyorsystemen
Voor het efficiënt en betrouwbaar transporteren worden doorgaans conveyorsystemen ingezet.

Deze kunnen door RBK worden bestuurd door middel van een op maat gesneden besturingssysteem. Het synchroniseren van meerdere conveyors is “dagelijks werk”.

Opslagsystemen
Naast de het automatiseren van transportconveyors levert RBK ook de besturing van conveyorsystemen die specifiek gebruikt worden voor de automatische opslag van karkassen of producten in een koelcel. Waar transportconveyors veelal continu lopen kenmerken de opslagsystemen zich door een discontinu bedrijf waarbij de karkassen telkens een bepaalde afstand opschuiven. Transportconveyorsystemen en opslagsystemen kunnen uitstekend functioneren in een volledig geautomatiseerde koelcel. In combinatie met FOBIS® visualiseren wij ook de bezetting en de statussen van de banen waardoor up to date de banen zo efficiënt mogelijk kunt indelen.

Retoursystemen
Waar karkassen vanuit een slachthal naar een koelcel, snijzaal of expeditie getransporteerd worden, moeten de slachthaken of slachtspreiders naderhand weer gereinigd en geretourneerd worden naar de slachthal. Het retoursysteem heeft een eigen besturingssysteem dat gecombineerd kan worden met een besturingssysteem van een slachtlijn. RBK kan ook de besturing verzorgen van deze retoursystemen.

Meer weten over FOPRO® Transportbesturing?

Neem contact met ons op