FOPRO® Procesbesturing

FOPRO® (FOod PROcessing) is ontwikkeld voor het beheren van volautomatische productielijnen en voor de beheersing van processen als drogen, koelen, invriezen, ontdooien, blancheren, pasteuriseren, koken en bakken.

Met behulp van FOPRO® krijgt u de mogelijkheid om uw productie machines centraal aan te sturen. Denk hierbij aan kookketels, rookkasten, afstoppers en cutters. Vooral bij complexe lijnen waarbij de operators vaak instellingen, per product moeten wisselen kan het veel tijd besparen en kunnen fouten voorkomen worden als u de lijnen laat instellen vanuit een centraal programma.

FOPRO® in samenwerking met FOBIS® zorgt ervoor dat de machines automatisch worden voorzien van de juiste procesparameters. Uw lijn draait dan altijd op de juiste ingestelde waardes.

Bij een koppeling tussen FOPRO® en FOBIS® is er ook een terugkoppeling van de werking van de machines en lijnen naar de operator. Op de industriële terminal worden deze weergeven in het registratie- en visualisatiescherm. De volgende gegevens kunnen bijvoorbeeld getoond/gemeten worden:

  • E-weegschaal koppeling – Voor meten normgewicht en het direct bijstellen hiervan
  • Afstoppers – Voor het meten van de snelheid
  • Pakjesstellers – voor meting werkelijke productie snelheid
  • Kookketels – voor het vastleggen van de kerntemperatuur bij de productieopdracht
  • Autoclaven – voor het vastleggen van tijd, temperatuur en druk voor vrijgave product

Meer weten over FOPRO® Procesbesturing?

Neem contact met ons op