Food automatisering

Automatisering speelt een kritische rol door de gehele voedselketen. Zonder betrouwbare automatisering voldoet een voedingsmiddelenbedrijf bijvoorbeeld niet aan de strenge eisen rondom voedselveiligheid en traceability. Daarnaast speelt automatisering een doorslaggevende rol bij zowel de kwaliteit als bij het te behalen rendement: van de inkoop en kantooromgeving, het personeel en de productie tot en met de expeditie: de automatisering moet gebruiksvriendelijk zijn, zodat medewerkers er makkelijk mee kunnen werken en u snel inzicht krijgt in uw processen en opbrengsten. Zo kunt u tijdig bijsturen en gefundeerde beslissingen nemen.

FOBIS® gemaakt door specialisten voor specialisten
RBK is meer dan 40 jaar actief in de automatisering voor de voedings- en genotmiddelenbranche. De toepassingen in FOBIS® staan daardoor dicht bij de dagelijkse praktijk. Dankzij de modulestructuur kunt u eenvoudig en snel starten en stap voor stap groeien naar een complete controle op uw processen. Vraag vrijblijvend een demonstratie aan. Wij komen graag naar u toe!

Alles onder controle met FOBIS®
FOBIS® is al jarenlang hét automatiseringssysteem voor de voedingsmiddelenindustrie. Met vele branche specifieke functionaliteiten en de uitermate flexibele opzet van de software, biedt FOBIS® voor elke organisatie een standaard oplossing. FOBIS® integreert de productie- en de administratieve processen binnen één systeem. Zo heeft u altijd realtime inzicht in zowel de voortgang, als de uitvoering van uw bedrijfsprocessen.

Partijborging
FOBIS® ondersteunt alle gewenste niveaus van tracering. Denk aan tracering op dier-, partij- en dagniveau. De opzet van de partijenstructuur maakt een sluitende partijenadministratie, inclusief de vereiste tracering, heel gemakkelijk. Middels één grafisch scherm krijt u real-time inzicht in de gehele traceerketen.

Procesborging
Voedingsmiddelenbedrijven moeten een sluitende partijenadministratie hebben én een juiste procesborging. Het fijne van FOBIS® is dat de systemen allemaal naadloos op elkaar aansluiten. Koppel de proceswaarden van uw kritieke processen aan de partijinformatie van FOBIS®: u ziet direct wat er geproduceerd is, onder welke omstandigheden producten tot stand zijn gekomen, hoe en waar ze zijn opgeslagen.

Modulaire opbouw
FOBIS® is modulair opgebouwd. Er is altijd een voor u passende oplossing.

 • FOBIS® – ERP
 • FOBIS® – MES
 • FOBIS® – Lijnbeheer
 • FOBIS® – WMS
 • FOBIS® – Slacht
 • FOBIS® – Sorteer
 • FOBIS® – Snijzaal

Cockpit
Met de unieke Cockpit heeft u realtime inzicht in de voor u belangrijke KPI’s. U bent ten alle tijden in control over uw productieproces en het stelt u in staat om direct bij te sturen als dat nodig is.

Voordelen van FOBIS®

 • FOBIS® zorgt voor die informatie die nodig is om uw organisatie elke dag opnieuw optimaal te laten functioneren
 • Hogere en stabielere product- en proceskwaliteit door eenvoudige aansturing, borging en verbeterende inzichten
 • FOBIS® is een totaaloplossing voor de gehele bestel- aflevercyclus, inclusief alle productieprocessen. Dankzij deze integratie ontstaat een betere afstemming tussen inkoop, verkoop, planning , productie en distributie
 • FOBIS® is standaard software, modulair samen te stellen en volledig leveranciersonafhankelijk wat betreft de hardware. Zo kunt u uw automatisering optimaliseren zonder grote (des)investeringen in uw huidige productieomgeving
 • Met FOBIS®  bent u klaar voor de SMART Industrie 4.0

Meer weten over FOBIS®?

Neem contact met ons op

Laatste nieuws